Художники +


Расписание работы

Planells

В настоящее время произведений данного автора нет в наличии

BIOGRAFIA D’ANGEL PLANELLS: (1901-1989) (disponible en catalan)
Neix el 2 de desembre de 1901 a Cadaqués, on farà amistat amb el jove Dalí. Aquest queda fascinat pels dibuixos fantàstics que fa el jove Àngel Planells a la Pastisseria la Mallorquina de Cadaqués, on treballa. També intimarà amb René Magritte, amb qui connectarà de forma molt directa, per ser un artista d’un temperament molt semblant al seu.

L’any 1929 tota la família es trasllada a viure a Blanes, ciutat a la que Planells restarà vinculat tota la seva vida, malgrat viure molts anys a cavall entre Blanes i Barcelona.

Situat entre els grans artistes de I’avantguarda, Planells exposa a la Primera Exposició Internacional del Surrealisme, celebrada a les New Burlington Galleries, I’any 1936. Els representants espanyols en aquell aconteixement són Dalí, Miró, Óscar Domínguez ¡ Angel Planells.

La seva obra es troba als millors museus del món i a les col·leccions privades més selectes. L’ Art Institut of Chicago, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, la Fundació Gala Dalí o col·leccions tan prestigioses com les d’ André Breton o Luis Buñuel, entre moltíssimes d’altres repartides arreu del món. Va morir l’any 1989.


L’any 2007 se celebra el cinquè aniversari de la creació a Blanes de la Fundació Àngel Planells, justament dedicada a la difusió i preservació de la seva obra.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps